|
Stanislav Chudík

SZMF Stredoškolská liga pozná najlepšie tímy

Stredoškolská liga

Tento týždeň patril v Bratislave SZMF Stredoškolskej lige. Na Adlerke sa celkovo stretlo až 52 tímov v dvoch kategóriách, ktoré od pondelka do štvrtka bojovali o to, ktoré stredná škola v Bratislave bude tá najlepšia v malom futbale.

Medzi chlapcami súťažilo až 42 tímov. Do štvrtkových play-off zápasov sa po odohratí základných skupín dostalo 16 najlepších tímov. Prvý sitom play-off prešli školy Súkromná stredná športová škola, Obchodná akadémia Nevädzová, Spojená škola de La Salle, SPŠ stavebná a geodetická, Evanjelické bilingválne lýceum Bratislava, 1. súkromné gymnázium v Bratislave Obchodná akadémia Dudova a Gymnázium Karola Štúra v Modre. V dvoch štvrťfinále museli rozhodnúť o postupujúcich až pokutové kopy. V zápase medzi Spojenou skolou de La Salle a SPŠ stavebnou a geodetickou sa z postupu do semifinále tešili hráči zo stavebnej a v zápase medzi Evanjelickým bilingválnym gymnáziom a 1. súkromným gymnáziom v Bratislave išli ďalej hráči evanjelického gymnázia. Semifinalistov ešte doplnili Obchodná akadémia Nevädzová a OA Dudova. V semifinálových zápasoch sa tešili z postupu hráči OA Nevädzová, ktorí vyradili SPŠ Stavebnú a geodetickú po výhre 4:0. Druhým finalistom sa po postupe na pokutové kopy stali hráči OA Dudova, ktorí vyradili Evanjelické bilingválne lýceum. V zápase o bronz sa tak stretli SPŠ stavebná a geodetická proti Evanjelickému bilingválnemu lýceu. Z bronzu sa nakoniec tešili hráči lýcea, keď vyhrali zápas o 3. miesto v pomere 2:0. V samotnom finále sa proti sebe postavili OA Nevädzová a OA Dudova. V dramatickom finále sa nakoniec po víťazstve 3:2 tešili z triumfu v SZMF Stredoškolskej lige žiaci OA Nevädzová


Medailisti v kategórii žiaci a ocenení hráči

1. Obchodná akadémia Nevädzová 
2. Obchodná akadémia Dudova
3. Evanjelické bilingválne lýceum

Najlepší strelec: Samuel Studený - 1. súkromné gymnázium Bratislava (12 gólov)
 Najlepší brankár: Dominik Kočan - Obchodná akadémia Nevädzová

Medzi žiačkami najlepšia OA Dudova

Do kategórie žiačok sa zapojilo 10 tímov. Tie boli rozdelené do dvoch päťčlenných skupín. Do play-off postupovali dva najlepšie tímy z každej kategórie. V play-off sa tak hrali hneď semifinálové zápasy. V tom prvom sa stretli OA Račianska proti Strednej zdravotníckej škole Strečnianskej. V dramatickom semifinále rozhodli o postupujúcich až pokutové kopy, keď sa v riadnom hracom čase zápas skončil 0:0. Po pokutových kopoch sa z postupu do finále radovali žiačky OA Račianska. V druhom semifinále na seba narazili žiačky OA Dudova a Strednej zdravotníckej školy Záhradnícka. V tomto semifinále sa po vysokom víťazstve 7:0 tešili žiačky OA Dudova. V zápase o bronz sa stretli dve zdravotnícke školy. Z bronzu sa nakoniec po výhre 7:1 tešili žiačky Strednej zdravotníckej školy Strečnianska. Vo finále o titul bojovali dve obchodné akadémie. V tesnom a dramatickom finále sa nakoniec z víťazstva tešili žiačky OA Dudova, ktoré vyhrali 1:0 nad OA Račianska.

 

Medailistky v kategórii žiačky a ocenené hráčky

1. Obchodná akadémia Dudova
2. Obchodná akadémia Račianska
3. Stredná zdravotnícka škola Strečnianska 

Najlepšia strelkyňa: Diana Ivanová - OA Račianska (8 gólov)
Najlepšia brankárka: Emma Jesenská - Obchodná akadémia Dudova

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) Žiaci
# Tím Z Skóre Body
1. GYM Gymnázium KŠM 3 5:1 7
2. OAR OA Račianska 3 7:5 4
3. SSO SSOŠ automob 3 5:8 3
4. OAP OA Pezinok 3 3:6 2

štatistiky

Bratislava (BRA) Žiaci
1. SSO Martin Kavický 3 Gólov
2. OAR Šimon Held 2 Gólov
3. GYM Tomáš Tichý 2 Gólov
4. OAR Martin Hronsky 2 Gólov
5. OAR Jakub Petrila 1 Gólov
6. GYM Patrik Podskoč 1 Gólov
7. SSO Patrik Kánsky 1 Gólov