|
Stanislav Chudík

Majstrom stredných škôl SPŠ Stavebná Nitra

SLO

Počas piatku sa v Banskej Bystrici uskutočnili Stredoškolské majstrovstvá Slovenska v malom futbale. Stredoškolských MSR sa zúčastnilo 12 študentských tímov.

Tímy boli rozdelené do troch štvorčlenných skupín. Do play-off postupovalo osem najlepších tímov. V prvom štvrťfinále sa stretla SPŠ Stavebná Nitra proti SŠ Masarykova Prešov. Do semifinále postúpili hráči stavebnej strednej školy. V druhom štvrťfinále na seba narazili Stredná športová škola Poprad a Stredná zdravotnícka škola Banská Bystrica. Po penaltovom rozstrele si semifinálovú miestenku vybojovali hráči športovej školy. V treťom štvrťfinále sa streli Katolícke gymnázium ŠM Banská Bystrica a OA Nevädzová Bratislava. Do semifinále postúpil bratislavský zástupca. V boji o posledné semifinálovú miestenku sa stretli OA Dudova Bratislava a Stredná športová škola Zvolen. Hráči obchodnej akadémie postúpili medzi štyri najlepšie tímy po suverénnom víťazstve 6:0. 


V prvom semifinále sa stretli SPŠ Stavebná Nitra a OA Dudova Bratislava. V dramatickom semifinále sa v riadnom hracom čase zápas skončil remízou 1:1 a tak sa šlo do penált. V nich si finále vybojovali hráči SPŠ Stavebnej Nitra. O druhú finálovú miestenku bojovali Stredná športová škola Poprad a OA Nevädzová. Po výhre 2:0 si finále vybojovali študenti z Popradu. V čisto bratislavskom zápase o bronz sa stretli OA Dudova proti OA Nevädzova. Po výhre 3:1 si bronzové medaily vybojovali hráči z OA Nevädzová. Vo finále Stredoškolských majstrovstiev Slovenska v malom futbale sa stretli SPŠ Stavebná Nitra a Stredná športová škola Poprad. Dramatické finále sa v riadnom hracom čase skončilo bezgólovou remízou. O titule tak museli rozhodnúť pokutové kopy. V nich si zlato vybojovali študenti z SPŠ Stavebnej v Nitre.